De behandeling

Voor het opstarten van BSR behandelingen worden standaard drie afspraken gemaakt op dag 1, dag 4 en dag 11.
Dit kan zijn in het ritme van dinsdag, vrijdag en de vrijdag daarna,
of vrijdag, maandag en de maandag daarna,
ook maandag, donderdag en de donderdag daarna is mogelijk.
Indien noodzakelijk kunnen in overleg uitzonderingen worden gemaakt.

De eerste afspraak duurt 60 minuten voor intake, uitleg en de eerste behandeling. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30-45 minuten.

Voor de behandeling neemt u staande plaats op de speciale, comfortabele behandeltafel. De behandelaar laat de bank rustig kantelen tot horizontale ligging. U blijft geheel gekleed en kunt uw schoenen aanhouden.
Baby's tot ongeveer 18 maanden worden behandeld terwijl ze op de buik van de moeder of vader liggen, en in sommige gevallen op hun schoot zitten.

Nadat de spanningsrichting is vastgesteld, geeft de behandelaar handmatig lichte impulsen op de juiste plaats en in de juiste richting, m.n. langs de wervelkolom. Deze techniek geeft de spieren de impuls om de opgeslagen spanning los te laten. Zodra dat gebeurt, zal het lichaam beginnen met herstellen, gebruik makend van het aangeboren vermogen hiertoe.

Alle gegevens worden op de cliëntenkaart genoteerd om na te gaan hoe uw herstelproces verloopt. Naar aanleiding daarvan worden vervolgafspraken gemaakt.

Iemand die met  BSR begint, stapt een proces van herstellen in. Het is niet te zeggen hoe lang dat duurt of hoe snel er reacties zullen zijn, maar jarenlange ervaring leert dat er meestal vanaf het begin effecten merkbaar zijn. Met wat geduld en doorzettingsvermogen lukt het de meesten om hun oorspronkelijk goed functionerende lichaam weer terug te krijgen.