Cliƫnten aan het woord

 

Wat moet ik nou schrijven over BSR, dacht ik toen Trienke vroeg om iets te schrijven. Eenmaal achter de computer had ik geen idee wat ik moest doen.

Ineens dacht ik alleen maar: Iedereen Moet BSR Gaan Doen! En weet je waarom? Het is niet zo goed uit te leggen wat er met je gebeurt en wat ik begrijp is dat het voor iedereen anders is, dat kun je overal lezen en horen. Maar het is in elk geval een fijne behandeling, en het werkt bij mij als een tierelier!

Ik heb dus geen spijt ermee begonnen te zijn want o, wat voel ik me nu anders. Of eigenlijk ook weer niet echt want ik voel me meer mezelf, dat is beter gezegd.

Mijn man had eerst helemaal geen zin om met BSR te beginnen, maar hij heeft mooi geen last meer van zijn rug. Toen is ook zijn humeur verbeterd want als je dagelijks pijn hebt, word je nou eenmaal steeds chagrijniger.

Dus ik heb maar een ding te zeggen: ondervind het zelf door de eerste drie afspraken te maken en dan weet je wat het doet! Afgesproken?

Marinde en Bert

 

 

De reden van mijn komst naar Trienke was dat ik teveel lichaamsgewicht was kwijtgeraakt zonder een lichamelijke reden. Toen ik begon zat ik in een burn-out met moeheid die nog een poosje bleef. Nu gaat het de goede kant op al is het met ups en downs. Na een aantal keren BSR zit ik al een stuk beter in mijn vel! Ik voel mij meer relaxt als ik bij Trienke vandaan kom en mijn lichaam aan het herstellen is. Sindsdien gaat het eten ook een stuk beter; ik merk dat ik meer trek krijg en mijn lichaam meer ontspannen is. Eindelijk, na een lange weg, lukt het aankomen in gewicht nu een stuk beter.

R.Hertog

 

 

In 2012 ben ik via een vriendin in aanraking gekomen met BSR. In 2008 had ik zware RSI klachten opgelopen in armen, nek en schouders vanwege intensief werken achter de computer. Ik ben bij een hele reeks behandelaars geweest om die klachten tegen te gaan; ik ben zelfs bij een revalidatiekliniek geweest waar ik een programma heb doorlopen dat gericht was op mensen met chronische pijnklachten. Al bijna had ik geaccepteerd dat ik een leven zou lijden met pijn, toen ik van een vriendin een folder in de bus kreeg van de praktijk van Trienke Wiersma.

 

De eerste behandeling bleek goed te werken en was meteen effectief. Tussen de eerste drie behandelingen in gebeurde er iets bijzonders: ik zou het willen vergelijken met een ballon van pijn (opgebouwde spierspanning) die door de behandeling werd doorgeprikt. Na een intensieve periode van behandelingen ging ik met grote stappen vooruit. 

 

Toen ik daarna in verwachting raakte en last kreeg van bekkeninstabiliteit, kon ik ook rekenen op de goede en bijzondere effecten van BSR. De pijn werd minder en zorgde zelfs voor een functieverbetereing van mijn lichaam, ik kon beter lopen. 

Het is bijzonder te ervaren hoe mijn lichaam na een behandeling reageert. Na de behandeling ga je met een ontspannen gevoel de deur weer uit en kan het zijn dat je erg moe wordt. Ik heb ook gemerkt dat mijn lichaam de spanning er soms letterlijk uit 'klopt'. Soms ervaar ik daags na de behandeling meer klachten om na een paar dagen weer pijnvrij rond te lopen. Na vijf jaar blijf ik nog steeds komen voor onderhoud.

Het prettige is dat het een 'zachte' behandeling is waarbij niet gemanipuleerd wordt maar het lichaam zelf aan het werk wordt gezet om de spanning af te bouwen.

 

Iedereen die rondloopt met pijnklachten en die deze beoordeling leest, zou ik willen meegeven dat dat niet nodig is. Gun jezelf en je lichaam in ieder geval drie behandelingen BSR en ervaar wat dit voor je kan doen.

P.K.

 

 

Al een aantal jaren kom ik in de praktijk bij Trienke voor BSR. Ik merk aan mijn lichaam als het weer tijd wordt: alles voelt dan behoorlijk gespannen en oude klachten komen in zeer lichte mate terug.

Tijdens de behandeling ontspan ik zo dat ik bijna in slaap val! Het is ongelooflijk hoe deze zachte aanpak zoveel met lichaam en geest doet. Mijn klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon en ik voel me weer opgeladen. Na een behandelnig BSR kan ik er weer tegenaan!

Laura W.

 

 

Ik merk als ik weer naar Trienke wil. Mijn moeder zegt dat ik dan erg onrustig ben. Tijdens de BSR word ik heel moe en ontspannen en het voelt heel prettig. Het helpt mij om rustiger te worden.

Noa W. 10 jaar.

 

 

Moet dit echt iets doen? vroeg ik me in het begin af. Nou, het doet meer dan ik dacht, ik had vreselijke last van mijn nek maar ik vond BSR een beetje apart. Het was wennen maar ik ben blij dat ik doorgegaan ben. Nadat ik ruim een jaar BSR had gehad ging het hartstikke goed en ben ik gestopt. Foutje! De stress op mijn werk kreeg me langzamerhand weer te pakken, dus weer last van mijn nek en schouders en ik ben teruggegaan naar Trienke. Ik raakte snel weer van mijn klachten af en nu luister ik wel naar haar advies om af en toe terug te komen. Dat doe ik dus, bevalt goed.

Thomas

 

 

Ik merk hoe goed het me doet om tijd te nemen voor mijzelf. Na elke sessie voel ik me niet alleen heerlijk ontspannen maar merk ook dat mij  lichaam steeds verder gaat met herstellen, ik ben een heel stuk soepeler geworden in de maanden dat ik hier kom. Het is best snel gegaan als ik nu bedenk hoeveel klachten ik had die bijna allemaal over zijn. Dan kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik iets heb gelezen over BSR. Wel blijft het me verbazen hoe het nou precies werkt maar ik krijg altijd goed antwoord op mijn vragen en geef me graag aan Trienke's deskundige handen over.

Annemarie

 

 

Kan de behandeling niet wat langer duren, het voelt zo goed om te ondergaan. Ja, oke, het voegt niets extra's toe als je er twee keer zo lang over doet, maar toch... BSR is een aanrader!

Mijn rugpijn is een stuk beter, dat komt helemaal goed, nog even geduld. Soms is het best irritant dat er oude pijn voorbijkomt maar ach, dat gaat wel weer voorbij. Gelukkig heb ik in het begin niet toegegeven aan mijn twijfel omdat er eerst niks gebeurde, want dat is veranderd.

Floris B

 

 

Wat werkt BSR op veel fronten! Niet alleen bij pijnklachten maar ook op mij als persoon. Soms krijg ik wat tips mee als ondersteuning. Die pas ik dan toe en dat werkt goed mee. Mijn hoofdpijn was de grote boosdoener en dat gaat nu wat beter, al ben ik er nog niet. Ook mijn zoontje heeft veel baat gehad bij de behandelingen, hij is veel rustiger geworden waardoor het thuis en op school voor hem nu makkelijker is. O, ja, we slapen ook een stuk beter!

Karin v.S. 

 

 

In het begin had ik twijfels omdat ik me niet kon voorstellen dat BSR werkt. Maar nu? Ik ga al mijn collega's, familie en vrienden aansporen om ook BSR te gaan doen. Ik heb hier een goed adres gevonden: een fijne praktijk met een goede sfeer. Ik heb nu zoveel meer energie gekregen en ben niet meer zo moe als ik was. Mijn man gaat binnenkort ook starten in de hoop van zijn hernia af te komen en daarna maak ik afspraken voor mijn beide dochtertjes. Omdat wij de behandelingen zelf moeten betalen kan het niet allemaal tegelijk maar dat geeft niet, zo komen we er ook.

Natalie de G.