Body Stress Release

Iedere dag hebben we te maken met verschillende soorten spanning en ieder lichaam is er op gemaakt om deze spanning weer los te laten.
Op een bepaald moment lukt dat echter niet meer. Wanneer er te vaak of teveel overbelasting is ontstaan, zet ons lichaam het overschot vast op de dieper liggende spieren, vaak gedurende jaren.


Dit vastzetten heeft gevolgen voor het gehele zenuwstelsel. Zenuwbanen kunnen geïrriteerd of verstoord raken waardoor de boodschappen van en naar de hersenen onvoldoende worden doorgeven. Dit resulteert er in dat ons lichaam steeds minder goed werkt op vele gebieden: spijsvertering, organen, motoriek, hormonen, zintuigen, slapen enz.
Het verminderde functioneren merkt u aan optredende pijn, slaapproblemen, vermoeidheid, stijve spieren, trager herstel na inspanning of ziekte, of een continue gespannen gevoel.
Uiteindelijk wordt steeds meer opgezien tegen werk, noodzakelijke activiteiten of veranderingen, en onze stemming en humeur wordt er niet beter op.

Het effect van BSR is dat laag voor laag de vastgezette spierspanning loslaat. Daarmee krijgt het zenuwstelsel de normale ruimte weer terug en wordt de communicatie van en naar de hersenen verbeterd. Zo wordt het aanwezige natuurlijke vermogen tot herstel geactiveerd.

Denk hierbij aan een snee in de vinger die vanzelf overgaat, of een gebroken bot dat uit zichzelf weer aan elkaar groeit. Daar doet een dokter niets aan, uw lichaam doet dat van nature zelf. Het wil dan ook zeggen dat het niet de behandelaar is die u geneest maar dat uw lichaam dat zelf doet als het de overtollige spanning kwijt is.

Body Stress Release gaat er niet vanuit dat u met pijn of (ouderdom)klachten moet leren leven. Ieder lichaam bezit het vermogen om te herstellen en als dat weer wordt geactiveerd hervindt u uw optimale gevoel van gezondheid.